Huonekalujen poisvienti ja kierrättäminen: Mitä tehdä vanhoille huonekaluille?

Huonekalujen hävittäminen on osa jokaisen kotitalouden elinkaarta. Olipa kyseessä sitten muutto, kodin uudistaminen tai yksinkertaisesti vanhan ja käyttökelvottoman huonekalun poistaminen, sama kysymys herää joka kerta: “Miten ihmeessä päästä eroon vanhasta huonekalusta?” 
Huonekalujen kierrättäminen ja kantopalvelu

Taloyhtiön jätepiste ei ole oikea paikka huonekaluille, kuten sohville, hyllyille, pöydille ja patjoille tai kodinkoneille, kuten jääkaapeille ja televisioille. Suurikokoisten koti-irtaimistojen hävittäminen ja huonekalujen kierrättäminen on jokaisen omalla vastuulla. Älä siis jätä näitä esineitä luvatta taloyhtiön käytäville, pihoille tai metsiin. 

Onneksi nykyään on olemassa kestäviä ja helppoja tapoja saada huonekalut eteenpäin. Tässä tekstissä käymme läpi, mitä vaihtoehtoja vanhoille huonekaluille on tarjolla ja kuinka Easynouto voi helpottaa prosessia noutamalla ja kierrättämällä vanhat huonekalut puolestasi.  

Mitä vaihtoehtoja on olemassa? 

Huonekalujen myynti

Voit myydä käyttämättömiä huonekaluja kotoa käsin nettikirppiksellä. Huonekalujen myyminen on nettikirppisten myötä helpottunut valtavasti. Monikaan ei lähde sohvan kanssa perinteiselle kirpputorille. Tässä vaihtoehdossa hyvä puoli on tietysti saadut voitot, joilla voi rahoittaa esimerkiksi uusien huonekalujen ostoa. Muista kuitenkin aloittaa myyntiprojekti ajoissa! 

Huonekalujen lahjoittaminen

Jos huonekalusi ovat vielä käyttökelpoisia, harkitse niiden lahjoittamista hyväntekeväisyyteen, kouluille, seuroille tai tarvitseville perheille. Näin voit antaa huonekaluillesi uuden elämän ja auttaa samalla muita. Muista kuitenkin ottaa etukäteen yhteyttä tahoihin. 

Vanhojen huonekalujen poisvienti ja kierrättäminen

Vanhojen huonekalujen poisvienti jäteasemalle ja sen lajittelu on yksi tapa huolehtia tarpeettomien huonekalujen asianmukaisesta hävittämisestä. Voit hyödyntää tässä noutopalvelua, kuten meitä. Käymme vanhat huonekalut ja niiden materiaalit läpi, sekä kuljetamme ja kierrätämme ne puolestasi. 

Pyrimme olemaan hinnoissamme mahdollisimman läpinäkyviä. Tutustu noutopalvelun hinnastoon ja varaa vanhojen huonekalujen poisvienti ja asianmukainen kierrätys täältä.

Miten käyttökelvottomia huonekaluja kierrätetään?

Suurin osa jäteasemoista ottaa huonekaluja vastaan. Kustannukset ja vastaanottotapa, kuten huonekalun kokonaisena tuominen tai osittainen lajittelu, vaihtelevat paikasta riippuen. On suositeltavaa ottaa yhteyttä lähimpään jäte- tai kierrätysasemaan selvittääksesi, miten he käsittelevät huonekalujätettä. On myös syytä varmistaa, että sinulla on sopiva ajoneuvo huonekalun kuljettamiseen jäteasemalle. Isommat huonekalut saattavat vaatia pakettiauton tai peräkärryn.

Huonekalujen poltto ei ole suositeltavaa tai usein edes sallittua, sillä niiden sisältämät liimat, lakat ja maalit voivat aiheuttaa haitallisia höyryjä palamisen yhteydessä. Tästä syystä turvallisin ja helpoin tapa on vanhojen huonekalujen poisvientiin ja kierrättämiseen on noutopalvelun avulla.

Easynouto on nouto- ja kierrätyspalvelu Helsingin seudulla

Huonekalujen kierrättäminen vähentää jätteen määrää, säästää luonnonvaroja ja edistää kiertotaloutta. Jos et itse pysty kierrättämään, lahjoittamaan tai kuljettamaan vanhoja huonekalujasi, nouto- ja kierrätyspalvelu, kuten Easynouto, tarjoaa helpon ja ympäristöystävällisen ratkaisun. Tämä on usein myös paras ratkaisu, jos huonekalusta on päästävä eroon nopeasti. 

Easynouto hoitaa noudon ja kierrätyksen eli sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin tilata nouto. Käsittelemme tavarat aina asianmukaisesti ja kestävällä tavalla. Ne lajitellaan ja ohjataan joko kierrätykseen, uusiokäyttöön tai lahjoitetaan eteenpäin, riippuen niiden kunnosta.

Vanhojen huonekalujen poisvienti ja kierrättäminen Easynoudon avulla

Easynoudon palvelu tarjoaa kattavan ratkaisun vanhojen huonekalujen poisvientiin ja kierrättämiseen. 

Noudamme huonekalut suoraan kotoasi

Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten saat suuret ja kömpelöt huonekalut kierrätyskeskukseen.

Hoidamme huonekalujen lajittelun ja kierrätyksen puolestasi

Easynouto varmistaa, että huonekalusi käsitellään asianmukaisesti, lajitellaan ja ohjataan joko kierrätykseen, uusiokäyttöön tai lahjoitetaan eteenpäin, riippuen niiden kunnosta. Luotettava ja huolellinen huonekalujen kierrättäminen toteutuu kauttamme joka kerta.

Tarjoamme ympäristöystävällisen vaihtoehdon

Käytämme biokaasulla toimivia ajoneuvoja ja pyrimme aina maksimoimaan kierrätettävän materiaalin määrän, vähentäen näin jätteen määrää.

Näin saat kuljetuksen huonekaluille

  1. Ota yhteyttä verkkosivujen kautta tai puhelimitse ja kerro, mistä huonekaluista haluat eroon
  1. Sovi noutoaika. Sovi sinulle sopiva aika, jolloin Easynoudon tiimi tulee noutamaan huonekalusi.
  1. Valmistaudu noutoon. Varmista, että huonekalut ovat valmiina noudettaviksi sovittuna ajankohtana. Easynouto hoitaa loput.

Huonekalujen epäasianmukainen hävittäminen voi aiheuttaa merkittävää haittaa ympäristölle. Tehdään fiksuja valintoja ja säästetään luonnonvaroja yhdessä! 

Lisää luettavaa