Turhien tavaroiden karsiminen – tavarat, joista kannattaa päästä eroon jo ennen muuttoa

Joka vuosi tuhannet suomalaiset vaihtavat paikkakuntaa opiskelun, työn tai perheen takia. Muutto toiselle paikkakunnalle aiheuttaa paljon mietittävää ja asioiden järjestämistä. Joitain meitä muutto saattaa jännittää ja se tuntuu pelottavalta. Toisille taas muutto tarjoaa uuden iloisen alun ja se voi olla innostava elämänvaihe.

Muuttoon kannattaa valmistautua huolella. Se säästää aikaa, stressiä ja rahaa. Mitä vähemmän muuttoa varten tarvitsee pakata, sitä helpompaa ja edullisempaa muuttaminen on. Tästä tuloksena on myös se, että tavaroiden purkaminen helpottuu ja uuteen kotiin pääsee kotiutumaan nopeammin.

Käytä tätä seuraavaa listaa apuna ylimääräisestä tavarasta luopumiseen ja kodin tavaroiden läpikäymiseen ennen muuttoa. Kaikkea omistamaansa ei kannata pakata mukaan!

9 syytä miksi kannattaa hankkiutua eroon liiasta tavarasta

  1. Ajankäyttö. Aloita omien tavaroiden läpikäyminen jo kuukausia ennen tulevaa muuttoa, jotta voit rauhassa miettiä, mitä haluat säästää ja mistä haluat luopua. Tavarasta luopuminen vie yllättäen paljon kauemmin aikaa kuin tavaran pakkaaminen.
  2. Raha. Myymällä ylimääräisiä ja tarpeettomia tavaroita voi ansaita rahaa. Kun aloittaa suunnittelun ajoissa, voi myydä ylimääräisiä tavaroitaan helposti esimerkiksi nettikirpputoreilla. Kotoaan kannattaa järjestää oma paikka myytäville tavaroille ja koota sinne kaikki, mikä menee myyntiin. Toiseen paikkaan kannattaa koota asiat, jotka haluaa lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Kolmanteen paikkaan voi laittaa kaatopaikalle menevät tavarat. Järjestelmällisesti toimimalla saavuttaa parhaat tulokset!
  3. Energia. On uskomatonta, että kuinka paljon energiaa vapautuu sen jälkeen, kun on luopunut ylimääräisistä tavaroista. Useimmat meistä säästävät vuosien varrella kerääntyneitä tavaroita vain sen takia, että niitä ei raaski heittää pois. Tavaroita ei välttämättä käytetä koskaan, vaan ne seisovat laatikoissa ja muistuttavat menneisyydestä. Muuton yhteydessä kannattaa miettiä tarkoin, että tekevätkö käyttämättömät tavarat onnelliseksi vai tuntuvatko ne taakalta? Kun pystyy luopumaan jostain, niin useimmiten olo muuttuu henkisesti kevyemmäksi. Luopumalla vanhasta, elämään tulee tilaa uudelle.
  4. Edistyminen. Pienikin askel auttaa eteenpäin kohti tavoitetta. Jo yhden tunnin ajankäyttö viikossa auttaa muuton parempaan onnistumiseen. Jos muuttopäivä on jo lähellä, niin parempi on tietysti käyttää enemmän aikaa ja pyhittää tavaroiden läpikäymiselle vaikka 1 h päivässä. Kaikki aika, mitä tälle projektille pystyy antamaan, auttaa varmasti muuttopäivän koittaessa.
  5. Vähemmän on enemmän. Mitä vähemmän ihminen omistaa tai haalii ympärilleen tavaraa, sitä vähempään hän on tyytyväinen. Kun toteuttaa tämän asian niin seurauksena tulee yleensä automaattisesti se, että tulevaisuudessa ostaa vähemmän. Tämä säästää myös rahaa.
  6. Elämän ilot. Kun kotona on vähemmän tavaraa, sitä vähemmän kodin huoltoon menee aikaa. Aikaa jää kaikesta tärkeimmälle eli elämän iloisille asioille. Säästyneen ajan voi käyttää haluamallaan tavalla ja viettää enemmän aikaa vaikka läheisten kanssa. Perhe, ystävät ja harrastukset – nauti niistä jatkossa enemmän!
  7. Siivous. Mitä vähemmän on tavaraa, sitä helpompaa on kotia siivota. Koti pysyy arjen kiireessäkin siistimpänä, kun tavaraa on vähemmän ja kaikella on oma paikkansa. Viikkosiivous on nopeaa ja aikaa jää muuhunkin.
  8. Tila. Kun luopuu ylimääräisestä tavarasta, kotiin jää tilaa enemmän. Avoin tila jättää tilaa ajatuksille ja luovuudelle. On helpompi elää, kun ympärillä on tilaa jossa voi hengittää vapaasti. Samalla rentous lisääntyy.
  9. Hyväntekeväisyys. Ympärillämme on paljon ihmisiä, jolta puuttuu paljon. Tarvitseeko joku toinen omaasi enemmän, kuin mitä itse sitä tarvitset? Hyvän tekeminen tuo takuulla hyvän mielen niin lahjoituksen saajalle kuin itsellekin.

Lisää luettavaa